Sannah en Nynke trakteren bewoners Berkenstaete op heerlijke poffertjes.

 

Het was afgelopen zondag 10 april weer eens “ouderwets” gezellig in het Atrium van zorgcentrum Berkenstaete.

De bewoners konden genieten van een warm en smakelijk samenzijn. Met muzikale klanken van Pierre van Dongen, geboren en getogen te Handel en vertolker van een uiteenlopend repertoire aan meezingers.

 

Behalve deze gezellige muziek was er natuurlijk ook het traditionele drankje waarbij de advocaatjes met slagroom niet ontbraken .

 

Het hapje bestond dit keer uit heuse poffertjes met poedersuiker en boter.

Benny de Koning kwam met zijn poffertjeskraam en toebehoren helemaal uit Alkmaar om hier de nodige  bakjes met poffertjes te verzorgen.

Het atrium, dat werd beschenen door een fantastisch zonnetje, werd alras gevuld met de heerlijk zoete baklucht.

Onafgebroken bakte hij van 14.30 tot 16.00 uur.

De overgrote deel van de talloze bakjes met poffertjes werd snel en vakkundig rondgebracht  door de goedgemutste Nynke Bussing en Sannah Scheepens.

Deze twee, 9 jaar oud,  zitten op basisschool de Bloktempel.

Ze hadden samen  het idee opgepakt om eens iets te gaan doen voor een goed doel.

Daarvoor maakten zijn talloze armbandjes van elastisch touw en kraaltjes; bij de lokale supermarkten en aan vrienden en bekenden werden deze in snel tempo verkocht.

Dit bracht uiteindelijk maar liefst ruim 250 Euro op.

Zij hadden samen besloten dit bedrag ter beschikking te stellen aan de Vrienden van Berkenstaete.

En dat werd uiteindelijk vertaald in de  muzikale middag met de poffertjeskraam.

Ze vonden het fantastisch leuk en leerzaam om te doen; ook het zelf meemaken van deze mooie middag, het zien van al die blije gezichten waarvoor ze het allemaal deden, maakte een onvergetelijke indruk..

Een nieuw plan voor een activiteit met goed doel hebben ze al klaarliggen; stilzitten is er voor deze twee kanjers echt niet bij.

Aan het eind deelden ze aan alle bewoners ook nog een leuke attentie uit; zelfgekochte en ingepakte chocolaatjes met een gelukspoppetje! Het kon zogezegd niet op!

 

Door de bijdrage van Nynke en Sannah en de inzet van de Vrienden van Berkenstaete samen met de medewerkers  van Team Dagbesteding beleefden de bewoners weer eens een ouderwetse, fantastische middag.

 

Kortom, allemaal “bofferdjes” mede dankzij de overheerlijke poffertjes; dat smaakt naar meer!

 

 

Foto’s:  Joop de Haas