Een duwtje in de rug!

Twee nieuwe rolstoelen met duw-ondersteuning voor Berkenhofje1 !

 

Op vrijdag 28 januari jl. werden er twee nieuwe rolstoelen, voorzien van elektrische  duwondersteuning, officieel overgedragen aan Berkenhofje 1.

Dit alles in het bijzijn van de sponsoren:  Stichting Borro, vertegenwoordigd door Bou Boudeling, Leny Achten Voorzitter van de Vrienden van Berkenstaete en Eppie Fokkema, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Archipel Zorggroep. (zie foto)

 

Het was Joke Weijenberg, al vele jaren  vrijwilligster bij  Berkenhofje 1 en tevens lid van de Cliëntenraad, die al langer met de vurige wens liep om een rolstoel aan te schaffen met extra ondersteuning.

 

De vrijwillig(st)ers gaan er namelijk graag met de bewoners op uit, maar het duwen valt menigeen best zwaar, zeker als er onderweg ook nog een boodschapje wordt gedaan.

Maria Peters, verzorgende op Berkenhofje 1, ondersteunde deze vraag van Joke van harte.

 

Zo brachten zij het balletje aan het rollen. De Vrienden van Berkenstaete zagen een dergelijke aanschaf ook wel zitten, zeker omdat hun doelstelling is om alle bewoners er zoveel mogelijk mee op uit te nemen.

 

Alleen kon men deze uitgave echter niet op zich nemen. Al snel werd er naar andere sponsoren gezocht.

Met een mooie donatie van de Stichting Borro en een mooie bijdrage van de Archipel Zorggroep kon er  toch worden besteld; mede vanwege Corona liet de levering ervan wel eventjes op zich wachten.

Uiteindelijk werden er, tot grote blijdschap van Joke en Maria én de bewoners, in januari maar liefst twee nieuwe rolstoelen geleverd door de Firma Kersten uit Roermond.

 

Daarmee is het mogelijk om er ook met 2-en tegelijk op uit te gaan.

 

De elektrische duw-ondersteuning zorgt ervoor dat elk uitstapje zonder al te veel inspanning door iedere vrijwilliger kan worden ondernomen. 

 

Of zogezegd: Met een duwtje in de rug, aangenaam heen en terug!