16 MAART NATIONALE PANNENKOEKDAG

Terwijl het buiten wat killetjes miezerde heerste er binnen in het Atrium van zorgcentrum Berkenstaete een warme sfeer.

 

Jongen & oud was er verenigd in verband met de 12de Nationale pannenkoekendag, waaraan dit keer wel 1250 scholen meededen;  een record!

 

 

De 22 leerlingen van groep acht van Sterrenschool de Ruimte uit Son en Breugel kwamen om 11.00 uur, samen met hun meester Derk van Veenendaal,  naar Berkenstaete gefietst om daar pannenkoeken te gaan bakken en uitserveren voor ruim 120 bewoners.

 

Nadat de tafels keurig waren gedekt kon het bakken beginnen.  Dat gebeurde op maar liefst 12 kooktoestellen. Het Atrium vulde zich alras met een heerlijk aroma.

 

Uit alles bleek dat de leerlingen goed waren voorbereid op het hele bakproces maar zeker ook op de omgang met alle , in hun ogen, “opa’s en oma’s” .

 

 

 

Onder leiding  topkok Hans Kerssemakers van de Vrienden van Berkenstaete  en de kok Hans van de Gasterij  werden er samen met de kinderen wel zo’n  600 pannenkoeken gebakken.

 

Die gingen er vlotjes doorheen met de nodige poedersuiker, stroop en overheerlijke jam.

 

 

Deze smakelijke maar tevens leerzame happening was alweer de derde editie, en vond plaats op  initiatief van de Vrienden van Berkenstaete.

 

Het  verliep in prima samenwerking met de medewerkers van de Gasterij en de hulp van zes vrijwilligers..

Gelet op de positieve reacties van jong EN oud gaan we het volgende jaar in Son en Breugel vast en zeker de 4de keer beleven